Theater de Binding


Theater de Binding is onderdeel van het cultureel en educatief centrum (CEC) de Binding in Zuid-Scharwoude dat in 2008 in gebruik is genomen. CEC de Binding huisvest een aantal vaste gebruikers; Bibliotheek Langedijk, Atelier 6, Speelotheek Hakkepuf, Cool muziekeducatie, Christelijke scholengemeenschap Jan Arentsz en Theater de Binding. Naast de functie van theater bieden onze zalen ook een uitstekende plek voor zakelijke bijeenkomsten. Wij zorgen met een enthousiast team voor een verzorgd bezoek.

Voor meer informatie kunt u de website raadplegen of contact met ons opnemen.
Tot ziens in Theater de Binding!




CEC de Binding

Tegenover het gemeentehuis van Langedijk werd in 2008 een Cultureel en Educatief Centrum (CEC) gerealiseerd. Het centrum biedt onderdak aan een middelbare school, een bibliotheek, een muziekschool, een kunstenaars atelier, een spelotheek en beschikt tevens over een professionele theaterzaal. De verschillende functies zijn ondergebracht in rechthoekige ‘eilanden’ die middels een noord-zuid gelegen straat met elkaar verbonden zijn.


De Theaterzaal


Oorspronkelijk werd de theaterzaal bedoeld als aula van de middelbare school. Aan de buitenkant van het gebouw presenteert de theaterzaal zich als een markante verschijningsvorm. Het theater is uitgevoerd met podium, balkon, oplopende vloeren, kleedkamers, artiestenruimte, regieruimte en de benodigde theatertechniek en het biedt ruimte aan ca. 350 personen om te kunnen genieten van een theatervoorstelling.

Bron: Architectenweb.nl

Stedenbouwkundige en
architectonische verankering


De opzet van het gebouw haakt in op de stedenbouwkundige structuur van Langedijk. Het gebouw is opgebouwd uit 3 onderdelen: ‘de eilanden’, ‘de route’, en ‘ de elementen’. Elk onderdeel heeft zijn eigen architectuur die weer verwijst naar de lokale architectuur in Langedijk. Hiermee is het gebouw verankerd in de Langedijker gemeenschap en omgeving.



We bieden een perfect podium voor elk evenement


Theater de Binding beschikt over 2 zalen die een mooie accommodatie zijn voor verschillende doeleinden, zoals: Presentatie, congres, vergadering, symposium, optreden, jaarlijkse bijeenkomst, etc. U kunt hierbij gebruik maken van de verschillende technische faciliteiten en van de catering in een mooie, verzorgde en gastvrije omgeving.





De Theaterzaal


Een zaal met de juiste ambiance voor elk evenement.

300 zitplaatsen
Balkon 25 zitplaatsen
Podium 12 meter breed – 7 meter diep
Infraroodsysteem aanwezig voor slechthorenden
Podium en zaal kunnen intiemer gemaakt worden voor kleinere groepen.



Het Leescafé


Een lichte, multifunctionele ruimte.

80 zitplaatsen
flexibele ruimte, 3 delen ( 90m2, 38m2,33m2)
Het is mogelijk om bij uw activiteit een lunch- of koffie/thee-arrangement te boeken. In een telefonisch of persoonlijk gesprek kunnen we u verder informeren omtrent de mogelijkheden in onze accommodatie. Wij helpen u graag verder.


Huurtarieven theaterzaal en leescafé CEC de Binding


Voor lokale verenigingen, stichtingen en huurders van CEC de Binding

(niet commercieel)

Bij repetities:

Zaalhuur (theaterzaal) €125,00 per dagdeel
Inclusief technische ondersteuning en theatertechniek

Zaalhuur (theaterzaal) € 65,00 per dagdeel
Exclusief theatertechniek en theater technische ondersteuning

Bij uitvoeringen:

Zaalhuur (theaterzaal)maandag t/m vrijdag €250,00 per dagdeel
Zondag € 375,00 per dagdeel
Inclusief technische ondersteuning en theatertechniek

Huur leescafé € 10,00 per uur

Voor (Semi) professionele gezelschappen en bedrijven

(commercieel)

Zaalhuur (theaterzaal) € 375,00 per dagdeel
Exclusief theatertechniek en theater technische ondersteuning

Huur leescafé € 15,00 per uur



Uitleg

De theatertechnische installatie bestaat uit: trekkenwand, genie, licht en / of geluid. Zaalhuur is, indien gebruik wordt gemaakt van de theatertechnische installatie, verplicht met technische ondersteuning door aangewezen personeel. Dit in verband met veilig en correct gebruik van de apparatuur.

Dagdelen

Ochtend 09.00-13.00 uur
Middag 13.00-17.00 uur
Avond 19.00-23.00 uur

Als technici moeten doorwerken tussen 17.00 en 19.00 uur en/of na 23.00 uur, wordt er per technicus een bedrag van €25,00 per uur in rekening gebracht.

Zon- en feestdagen

Op zon- en feestdagen wordt de zaalhuur vermeerderd met een factor van 1,5 (= 150%)

BTW

Alle bedragen zijn exclusief 21 % BTW

Annulering van de reservering
Bij afzegging van een reservering / boeking tot 1 maand van tevoren wordt 10% van het huurbedrag in rekening gebracht. Bij afzegging tot 2 weken van tevoren 50 %. Voor afzeggingen korter dan twee weken van tevoren wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.


Onze partners



3467683_1_org

photo


Logo a6

3511781_1_org


Jouw Kunst, ons podium.

Heeft u vragen of wilt u een zaal reserveren?