skip to Main Content

Voor theaters worden geen uitzonderingen meer gemaakt op de maximale groepsgrootte van 30 personen in een binnenruimte. Dat maakte Rutte vandaag bekend in een nieuwe coronapersconferentie. Ook kinderen worden nu meegeteld.

Sinds eind september mogen er nog maximaal 30 personen in eenzelfde binnenruimte samenkomen. Maar voor zalen ‘met een groot cultureel belang’ konden de voorzitters van de veiligheidsregio’s een uitzondering maken. Een aantal veelal grotere zalen kreeg ook daadwerkelijk een ontheffing. Ook voor kinderen werd een uitzondering gemaakt.

Zonder ontheffing zullen vooral voor de grotere zalen voorstellingen niet meer rendabel zijn. Zij zullen de deuren vermoedelijk dichthouden.

Voor verplaatsingen in publieke binnenruimtes, dus ook theaters, bereidt het kabinet ook een mondkapjesplicht voor. Die gaat gelden voor iedereen vanaf 13 jaar. Zolang dat juridisch nog niet geregeld is, geldt een dringend advies.

Alle evenementen, festivals en circussen worden verboden. De meeste theaterfestivals voor komende maand waren echter al  geannuleerd, waaronder alternatieve tweede edities van Oerol en Circolo.

De maatregelen gelden vanaf morgenavond 22.00 uur, voor voorlopig vier weken.

bron: www.theaterkrant.nl
Geschreven door: Joke Breeckmans

Back To Top
Zoeken