skip to Main Content

LANGEDIJK – Eindelijk is het weer zover: Theater De Binding krijgt eindelijk weer leuke voorstellingen. Het laatste optreden in het theater was de grootse show ‘Allente Got Talent’, gepresenteerd door kinderen en medewerkers van de verschillende Buiten Schoolse Opvangklassen van Allente. Daarna werd het, natuurlijk door Covid-19, stil en bleef de theaterzaal leeg.
Door Ben Wansink

Maar per 1 juli mag het weer: er mogen meer dan 100 bezoekers in het theater, maar nog wel op anderhalve meter afstand.

Aarzelend loop ik achter de moeder met twee kinderen aan richting de zaal van Theater De Binding. Gisteren sprak ik met Boris Huijbers, de manager, en die vertelde uitgebreid hoe hij met zijn mensen de anderhalve meter maatregel ingevuld heeft. Het klonk toen prima, maar nu ik de zaal in zal gaan om de eerste voorstelling na de coronastop mee te maken voelt het toch wel onzeker. Hoe dichtbij kun je komen en hoe volgepakt is de zaal? Bij het binnengaan van de hoofdingang verdwijnt mijn onrust en zie ik hoe gedisciplineerd de ouders met hun (klein)kinderen binnenkomen en hun handen wassen. Na inschrijving worden ze naar de zaal geleid waar de voorstelling plaatstvindt. De kleintjes mogen op het toneel op matten zitten, de ouderen in de zaal, allemaal zeer coronaproof.

De voorstelling ‘Dikkie Dik en de Taart’, gespeeld door Kira Kool, is een groot succes. De kinderen doen actief en intens mee. Na afloop is er limonade, koffie en thee en het feest is compleet. Cultureel manager Boris Huijbers constateert dan ook tevreden: “Als het over twee weken (‘Het Astronautje’, vanaf 4 jaar, weer om half 11) weer zo’n succes is dan boeken we zeker voorstellingen bij!”.

Het volledige artikel is hier te lezen:
https://www.rodi.nl/regio/langedijk/180622/eindelijk-weer-theater-in-de-binding

Back To Top
Zoeken