skip to Main Content

Veilig naar het theater

laatste update: 24 september 2021

Onderstaand de regels zoals ze op dit moment gelden. Wanneer de maatregelen worden versoepeld of juist aangescherpt, dan zullen wij iedereen informeren en deze pagina zo spoedig mogelijk updaten.

Om voorstellingen in Theater de Binding te bezoeken heb je vanaf september 2021 een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Wij volgen hierin het actuele kabinetsbeleid voor culturele instellingen. “We zijn heel blij dat we de theaterdeuren weer voor onze bezoekers mogen openen en op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van kunst en cultuur”, aldus Teun van Etten, directeur van Theater de Binding.

Een coronatoegangsbewijs krijg je door een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app. Bij de ingang van het theater scannen we de QR-code uit de app en toon je je legitimatie. Na toegang hoeft er géén anderhalve meter afstand meer te worden gehouden. Dit betekent dat er sprake is van de standaard placering in de theaterzaal.

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je de regels in acht te nemen. Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken. Voor vragen over de CoronaCheck-app kunt u terecht op coronacheck.nl.

Veelgestelde vragen m.b.t. bovenstaande maatregelen

Wat als mijn test positief is?

Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties en je test blijkt positief te zijn, wordt je ticket alleen gerestitueerd indien je voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met onze servicebalie via info@theaterdebinding.nl.

Wat kost het uitvoeren van een test?

Wanneer je je laat testen bij een van de aangesloten testlocaties worden de kosten van de test op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Hiermee zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Bij het betreden van ons gebouw, mag de negatieve testuitslag niet ouder zijn dan 24 uur.

Hoe werkt de CoronaCheck-app?

De CoronaCheck-app werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). Download de gratis app via de Apple App Store of de Google Play Store. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met uw DigiD wanneer je een vaccinatie- of herstelbewijs hebt. De app maakt van jouw gegevens een Coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR-code. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje mee en laat de QR-code scannen aan de deur. Opgelet: iedere bezoeker heeft een eigen telefoon met de app nodig. Je kunt maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Geen telefoon? U kunt ook een QR-code printen. Download en print je bewijs op www.coronacheck.nl/print.

Kan ik een Coronatoegangsbewijs op papier tonen?

Heb je geen smartphone? Of wil je je Coronatoegangsbewijs liever op papier? Of ga je naar een activiteit samen met mensen zonder app? Dan kun je het Coronatoegangsbewijs voor jezelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. Je kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Kan de toegang tot Theater De Binding worden geweigerd?

We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in Theater de Binding. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en gezelschappen staat hierbij voorop. Bij activiteiten en voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Vandaar dat we voor jouw veiligheid en gezondheid zo streng aan de ingang controleren of iedere bezoeker in het bezit is van een geldig Coronatoegangsbewijs. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code in uw CoronaCheck-app of een print via de website CoronaCheck.nl) kunnen wij je helaas niet in het gebouw toelaten.

Is de horeca geopend rondom voorstellingen?

Voorafgaand aan de voorstelling laten wij u via een mail weten of de horeca open is en op welke tijdstippen. Dit i.v.m. eventuele andere bezoekers in de Binding.

Is de garderobe geopend?

De garderobe is gesloten. Eventuele jassen en tassen dien je mee te nemen naar de zaal.

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs nodig?

Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een coronatoegangsbewijs laten zien bij de ingang.

Ik heb geen geldig Coronatoegangsbewijs, wat nu?

Indien je geen geldig Coronatoegangsbewijs hebt (een QR-code in de CoronaCheck-app of een print van de QR-code via CoronaCheck.nl) kunnen wij je helaas geen toegang tot de voorstelling en het gebouw geven. Je ticket wordt alleen gerestitueerd indien je voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met de onze servicebalie via info@theaterdebinding.nl.

Hoe ziet de zaalindeling eruit?

Je zit, als vanouds, naast elkaar in de rij. In de zaal is, door het Testen voor Toegang, geen sprake meer van de anderhalve meter maatregel.

Wat doet Theater de Binding om een veilig bezoek mogelijk te maken?

  • We vragen om een geldig Coronatoegangsbewijs.
  • We hebben een goed werkend ventilatiesysteem met luchtverversing en een goed binnenklimaat. Met mechanische ventilatoren verversen we de lucht, door buitenlucht aan te zuigen en vervolgens weer af te voeren. De installaties die de lucht aan- en afvoeren worden continu gemonitord en goed onderhouden.
  • Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals het veelvuldig schoonmaken van contactpunten als deurklinken en sanitair.
  • Bij het betreden van de foyer desinfecteren alle bezoekers hun handen.
  • Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.
  • Gebruik van toilet en overige voorzieningen zijn beperkt (deze worden duidelijk aangegeven in het gebouw).

Wat kun je zelf doen?

  • Kom bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) niet naar het theater. Heb je al tickets gekocht? Ruil deze kosteloos in voor een andere voorstelling. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@theaterdebinding.nl o.v.v. van je naam, klantnummer en de betreffende voorstelling.
  • Volg de looproutes en de aanwijzingen in het theater.
  • Neem je jas en tas mee de zaal in.
  • Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.
Back To Top
Zoeken